Der skal da citron i fromagen

Citronfromagen er en klassiker

Der er nogle desserter, som nærmest har opnået kultstatus i Danmark. Vi nævner i flæng jordbærgrød, gammeldags æblekage og pandekager med is. Men klassikkeren over dem alle er dog nok citronfromagen.

Nogle vil måske kalde det for lidt af en mormordessert, men det er jo egentlig bare et kvalitetsstempel. For retten citronfromage er jo opfundet på en tid, hvor man gjorde en dyd ud af at lave maden helt fra bunden af friske råvarer.

Vi skal mange år tilbage, til dengang der var rigtige husholdningsskoler. Her lærte man at lave citronfromagen af rigtige citroner og rigtig fløde. Det er ikke som nu, hvor man kan få citronfromage i forskellige syntetiske varianter, som kan holde alt for længe på grund af alverdens tilsætningsstoffer.

Hvis du selv elsker god mad, så ved du også, at det eneste der dur, det er frisk citronsaft og nypisket fløde.

 

Hvad så med opskriften?

Du kan finde masser af gode opskrifter på citronfromage på nettet. De fleste holder sig til det gode kendte koncept med citronsaft, æggeblommer, husblas, stiftpiskede æggehvider samt flødeskum.

Du skal bare holde dig trygt til fremgangsmåden, så kommer du helt sikkert i mål med en lækker fromage. Én ting, er det dog særligt vigtigt, at du er opmærksom på – og det er husblasen. Måske tænker du, at fromagen da ikke skal blive for blød eller usammenhængende. Og så smider du lige 4 ekstra blade husblas ind i opskriften.

Men det må du endelig ikke gøre, for husblas har en større effekt, end du umiddelbart tror. Med for meget husblas får du en dessert, som ikke er en fromage men snarere en gelé, som smager af citron. Og det er virkelig ikke appetitligt, når du forventer en konsistens som fromage.

Så hold dig til opskriften, for så får du en himmelsk dessert.