Skal det være kartofler – så skal det da være flødekartofler

Skal det være kartofler - så skal det da være flødekartofler

Verdens nemmeste (og bedste) kartoffelret

Det er rigtig nemt at lave flødekartofler. Du skærer kartoflerne i skiver, lægger dem i et ildfast fad. Tilsæt salt og peber og evt. hvidløg eller andre krydderier og hæld så fløden over. Nogle topper også lige med lidt ost. Og så er det ellers ind i ovnen.  

Mens kartoflerne tager en tur i ovnen, så kan du enten hygge dig lidt eller forberede tilberedningen af resten af menuen. Og du ved at du kan glæde til kartoflerne kommer på bordet, for de smager nemlig herligt. Det er en kartoffelret, som alle glæder sig til, og det er en god ide at lave rigeligt.

Gode til oksekød, frikadeller og buffeter

Hvad plejer du at spise sammen med flødekartofler? Der er mange, som kombinerer flødekartoflerne med noget godt oksekød, men faktisk er de også geniale sammen med frikadeller.

Og så er flødekartofler også meget populære på diverse buffeter, hvor de fungerer bedre som tilbehør til forskellige retter, frem for almindelige kogte kartofler.  

Hvordan ved du, om kartoflerne er møre?

Du kan af gode grunde ikke se på kartoflerne, om de er møre, når de står i ovnen. Du kan selvfølgelig sætte et ur til at ringe, når kartoflerne har været inde en vis tid, men du kan jo ikke være helt sikker på, at de er færdige. Og det er jo ærgerligt at sætte kartoflerne på, bordet hvis de ikke er klar.

Derfor får du lige et rigtigt mormortip. Et råd som man garanteret også har benyttet på husholdningsskoler i gamle dage. Du stikke ganske enkelt en gaffel forsigtigt ned i kartoflerne. Hvis kartoflerne slipper, når du trækker gaffelen op, så er de færdige. 

Hvilken form skal kartoflerne have?

Som regel bliver kartoflerne skåret i skiver. Men hvis du mere er til at skære dem i små firkanter, så kan du jo bare gøre det. Det har ingen betydning.

Nyd den dejlige kartoffelret.