De nemme og praktiske højbede

Som passioneret haveejer bruges det meste af vinteren på at planlægge næste års projekter i haven. Der bestilles frø, laves stiklinger og snart er stort set alle vinduer og andre flader fyldt med små planter og man ser haveejerne gå rundt med et lykkeligt smil.

Det er det med planerne der gør højbede så anvendelige, for det er sjældent at dette års plan ligner den plan der var året før. Alt afhængig af hvor stort højbedet er, er det muligt at flytte om på dem i haven så de passer med de nye planer. Et højbed kan du selv lave eller du kan købe dem. 

Tips omkring højbede 

Uanset om du selv bygger dine højbede eller om du køber dem bør du sikre dig at bedet ikke er mere en 1,5 meter bred. Er højbedet større kan det være svært at nå ind til midten og fjerne ukrudt. Det er også en god ide at bygge eller købe et højbed som er høje. Det gør det nemmere at fjerne ukrudt og du får ikke nær så ondt i ryggen, som hvis du skal bukke dig ned hele tiden.

Har du flere højbede er det vigtigt at der er plads i mellem bedene. Gerne så det er muligt at kunne rundt med en græsslåmaskine eller en trillebør.

Dæk de grimme flamingokasser til

De hvide flamingokasser er praktiske, da man slipper for at skulle vande dagligt, hvilke er praktisk hvis man f.eks. har et drivhus fuldt af tomater, chili og agurker. Til gengæld er de ikke særlig kønne. Heldigvis er det muligt at købe højbede som passer i størrelsen og som på smukkeste vis dækker kassen. 

Fordelen ved denne type kasser og højbede er, at de også passer perfekt til en pose med jord, som kan udskiftes så de er klar til næste års planer.