Det skal du huske når du skal planlægge en bisættelse

24 August 2021
Steffen Hansen

En ting kan vi alle være sikre på – vi skal alle sammen herfra en dag. Det er derfor overvejende sandsynligt, at du en dag skal planlægge en bisættelse eller begravelse. Her får du et par gode råd til hvad du skal huske, når du skal planlægge en bisættelse.

Find en bedemand

Når man skal planlægge en bisættelse, kan man med fordel hyre en bedemand der kan hjælpe med planlægningen. Det kan være en stor byrde at stå alene med, når man er i sorg, og en bedemand kan hjælpe med både planlægningen og det praktiske. Bedemænd har stor erfaring med at planlægge og arrangere både bisættelser og begravelser, og ved at hyre en bedemand kan man være sikker på, at selve bisættelsen foregår som den skal.
Få hjælp til bisættelse her: https://www.svanebf.dk/

Blomster til bisættelsen

En stor del af en bisættelse eller begravelse, er de smukker blomster som lægges på kisten. Man kan købe blomster mange steder, som på tankstationer, i supermarkeder, og selvfølgelig, ved blomsterhandlere. Fordelene ved blomsterhandlere er, at de er vant til at lave buketter og kranse, til både begravelser og bisættelser, og de kan derfor hjælpe dig med at finde de helt rigtige blomster. De ved også hvad de forskellige farver symboliserer, og hvad der er tradition for, så man kan være sikker på at man ikke bryder nogle uskrevne regler.

Efter bisættelsen

Når selve begravelsen eller bisættelsen er overstået, mødes man ofte til kaffe efterfølgende. Her skal man tænke på at finde et sted, hvor der er plads til alle de efterladte og andre, der har deltaget i bisættelsen eller begravelsen. Man skal også sørg for kaffe og kage, og i nogle tilfælde, øl, sodavand og snacks, alt efter hvad der ønskes. Dette kan med fordel købes i et supermarked, men der findes også cateringfirmaer der kan gøre det for dig.

Flere Nyheder