Du kan redde dit trægulv med en billig gulvafslibning

02 July 2018
Astrid Pedersen
Du kan redde dit trægulv med en billig gulvafslibning

I mange ældre boliger findes stadig det trægulv, som blev lagt, da boligen blev opført. Det kan for eksempel dreje sig om patricier- eller funkis villaer (den sidste type er som regel i besiddelse af det utroligt smukke, klassiske sildebens parket), murermester villaer eller herskabs lejligheder. Også ældre landejendomme og byhuse er ofte forsynet med smukke trægulve, som, hvis de er passet og plejet ordentlig i løbet af deres levetid, er store aktiver for pågældende boliger. At få lagt et tilsvarende gulv af træ i lignende kvalitet den dag i dag ville være en yderst bekostelig affære. Og derfor gælder det om at passe så godt på sit originale trægulv som overhovedet muligt.

Undgå slid og nedtrådt skidt – beskyt dit trægulv med plejende behandling

For alle typer trægulv gælder, at de med jævne mellemrum skal have en beskyttende behandling med et plejende produkt, som er tilpasset såvel træsorten som den efterbehandling, træværket har modtaget i forbindelse med seneste gulvafslibning eller gulvafhøvling. Med mindre gulvet ligefrem er lakeret med hård lak, skal det på regelmæssig basis vaskes med oliesæbe, sæbespåner eller lud, alt afhængig af hvorledes det er behandlet. Hvis du sørger for at gøre denne plejende behandling til en del af din rutine, kan du have glæde af dit lækre, originale trægulv i mange år.

Du kan redde et slidt trægulv med en effektiv og billig gulvafslibning

Er skaden allerede sket, og den beskyttende overflade slidt af dit før så kønne trægulv, vil du opleve, at dit gulv ser permanent nusset og beskidt ud, uanset hvor ofte og hvor grundigt du vasker det. Støv og snavs vil trædes ned i de blottede brædder eller parketter, og spildte væske vil give misfarvninger, som ikke kan fjernes. Så er der faktisk kun én mulighed tilbage: At genskabe gulvets smukke og ensartede look med en gulvafslibning. Du kan læse mere om gulvslibning på gkservice.dk

Flere Nyheder