Effektiv alkoholbehandling uden medicin

Effektiv alkoholbehandling uden medicin

Er du røget ud i et misbrug af alkohol, og er du i tvivl om, hvorledes, du skal gribe din afvænning an? Så er der en del ting, du bør være opmærksom på, inden du kaster dig ud i afrusning, afgiftning og afvænning.

Kan jeg bruge antabus, når jeg vil vænne mig af med afhængighed af alkohol?

En effektiv alkoholbehandling er ikke gjort med kemiske præparater. Et produkt som antabus har været udbredt som behandlingsform i mange år, men anvendelse af antabus i afvænning svarer til at sætte et plaster på et brækket ben. De kemiske stoffer i antabus går i forbindelse med alkohol, og medfører en akut og voldsom sygdomstilstand. Dette betyder, at man, hvis man drikker alkohol samtidig med at man tager antabus, meget hurtigt vil blive meget syg med kvalme og opkastninger.

Det er således meningen, at antabus skal have en afskrækkende effekt, men ofte gør antabus blot ondt værre. Hardcore alkoholikere vil være mere bange for abstinenser, og for at undvære rusen, end de er for den fysiske sygdom, som antabus medfører. Derfor vil en alkoholiker ikke lade sprutten stå, selv om han eller hun har antabus i kroppen. Og så følger uvægerligt sygdom, som er rigtig hård for et i forvejen belastet system, med følelsen af nederlag og afmagt som følge.

Hvilken type alkoholbehandling skal jeg vælge?

Der er ingen quick fixes for et misbrug – især ikke, når dette har bygget sig op over en årrække. Du bør tage kontakt til et misbrugscenter med erfaring inden for afvænning og alkoholbehandling. Her vil du få den nødvendige hjælp og støtte til at sige farvel til alkoholen. Behandlingscenter Stien tilbyder behandlingsforløb med indkvartering, hvor du hele døgnet rundt har adgang til støtte og omsorg fra dygtige og erfarne misbrugskonsulenter.

Du kan læse mere om behandling af alkoholmisbrug på behandlingscenter-stien.dk