Få kvalificeret hjælp hos autoriseret psykolog

05 September 2022
admin

editorial

De fleste mennesker søger først psykologhjælp, når de er dybt fortvivlede og har mistet alt håb. De føler måske, at de er ved deres fulde fem, og at der ikke er nogen vej ud. Men det er faktisk det værste tidspunkt at søge hjælp på.

Grunden til dette er, at personen på dette tidspunkt allerede er faldet ind i et mønster af negativ tænkning, som kun vil forstærke problemerne og gøre det sværere for ham at få det bedre. Det er meget bedre at søge hjælp tidligt, når problemerne først begynder at udvikle sig

Hvad kan en psykolog hjælpe mig med?

En psykolog kan hjælpe dig med at forstå dit problem og give dig nye måder at tænke på det på. De kan også lære dig nogle praktiske færdigheder til at håndtere vanskelige situationer. Men vigtigst af alt vil en psykolog give støtte og opmuntring under hele forandringsprocessen.

En psykolog kan hjælpe med alt fra eksistentielle kriser og sorg reaktioner til angst, stress, depression og psykiske lidelser.

psykolog

Hvordan foregår en psykologbehandling?

Det første skridt er normalt at aftale en indledende konsultation med psykologen. Dette er en mulighed for dig til at drøfte dit problem mere detaljeret og for psykologen til at få en bedre forståelse af, hvad der foregår

Hvis du beslutter dig for at gå videre med behandlingen, vil psykologen normalt se dig til ugentlige 50-minutters sessioner. Antallet af nødvendige sessioner vil variere afhængigt af problemets alvor og kompleksitet. Men de fleste mennesker ser en betydelig forbedring efter omkring otte til ti sessioner.

Hvis du overvejer at søge psykologhjælp, er det vigtigt at vælge en kvalificeret psykolog, som er registreret hos – og autoriseret af – Dansk Psykolognævn. Du kan finde en liste over autoriserede psykologer på deres websted. Og du kan finde en aut. psykolog i Odense på www.psykologpraksis-odense.dk.

Flere Nyheder