Gulvslibning – når dit matte trægulv skal have livet og gløden tilbage

02 July 2018
Astrid Pedersen
Gulvslibning - når dit matte trægulv skal have livet og gløden tilbage

Trægulve er, med afstand, den bedste type gulve, som findes. Træværk er isolerende over for kulde nedefra, og er et på en og samme tid solidt og eftergivende materiale. Dette gør, at trægulve er behagelige at gå på, og samtidig – i kraft af træets organiske og levende natur – tilføjer rummet glød og liv.

Slidte trægulve er triste trægulve

Dette gælder dog kun, hvis det levende og åndende træværk er behørigt vedligeholdt efter forskrifterne. Et trægulv, som er blevet forsømt igennem længere tid, vil blive grimt at se på, og ubehageligt at gå på. Vi kender nok alle fornemmelsen af, at strømperne kan hænge fast i et slidt trægulv, eller man kan træde træsplinter op i de bare fødder. Når et trægulv er slidt, har det mistet den beskyttende hinde af sæbe, olie eller lud, eller det lag af lak, som skulle forhindre træet i at tørre ind og blive mat og trist i overfladen. De slidte gulvbrædder, planker eller parketter vil blive mere modtagelige overfor spildte, farvede væsker. Kaffe, te, rødvin, saftevand eller sodavand vil, hvis de spildes på et slidt trægulv, opsuges i det ubeskyttede og sårbare træværk og danner misfarvninger, som ikke kan vaskes bort.

Samtidig vil gulvet optage alt det støv, skidt og snavs, som bliver slæbt med ind, hvilket danner et gråligt og mat lag på det før så smukke og strålende trægulv. Og som om dette ikke var nok, bliver gulvet ekstra modtageligt over for solens falmende stråler, som vil blege gulvet til en grim gullig nuance, der hvor solindfaldet fra vinduerne er kraftigst.

Få dit strålende og levende trægulv igen med en gulvafslibning

Hvis du står med sådan et slidt og kedeligt trægulv, kan du med fordel overveje at hyre en professionel fagperson, som kan forestå en grundig gulvafslibning i København samt efterbehandling af dit trægulv. Du kan læse mere på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder