Har du set nogle facadeskilte i Aarhus før?

Har du set nogle facadeskilte i Aarhus før?

Selvfølgelig har du da det, for selvom man teknisk set siger, at alt, hvad der ikke er hovedstaden, er provinsen, så taler vi jo stadigvæk om Danmarks næststørste by i form af Aarhus, så selvfølgelig er der facadeskilte at finde her.

Det er der sådan set også i mange andre større byer i Danmark, og selv i de mindre byer finder man facadeskilte, faktisk kan man sige, at hvis man er en butik med respekt for sig selv, der vil lokke kunder til og gøre sig selv markeret i gadebilledet, så har man da et facadeskilt at gøre godt med.

Faktisk kan man næsten kalde det sløseri, hvis man ikke har et facadeskilt til ens butik, for mange kunder forbinder et facadeskilt med aktivitet i form af, at her er en fungerende butik.
Så kan man risikere, at den pågældende butik er lukket i det givne tidspunkt, man besøger den, men som udgangspunkt viser et facadeskilt, at man har at gøre med en butik i funktion.

Men lad os i resten af artiklen her holde os til Aarhus og tage en kort tur omkring et af de mest befærdede steder i denne Smilets by og lukke øjnene sammen og se, hvilke facadeskilte, man kan se for sig.

Vi taler skam om, at man står ved Aarhus banegård, som man lige har forladt fra et tog på perronen og nu står og skuler over på den store hovedvej, hvor busserne lægger til, og hvor gågaden indbyder til, at man slendrer dernedad.

Hvad kan du se for dig?

Du kan nok se facadeskilte fra alt fra butikskæder til enkeltestående butikker, der har deres egne specielle facadeskilte, som der ikke findes andre af i verden.

De specielle butikker husker man, fordi de skiller sig ud, mens kædebutikkerne er letgenkendelige, fordi man har set dem før.

Måske peger nogle facadeskilte i retning af, at der findes nogle butikker længere nede ad en vej.

Hvilke facadeskilte i Aarhus kan du se for dig?