Hjælp til køb af bolig? Få fat på en dygtig boligadvokat

Hjælp til køb af bolig? Få fat på en dygtig boligadvokat

Som bolig køber er du helt sikkert bekendt med begrebet ejendomsmægler – og du har måske endda allerede mødt et par stykker af slagsen i din jagt på en ny bolig. En ejendomsmægler er en person eller et firma, som hjælper sælger med at få solgt sit hus eller sin lejlighed.

Selv om den ejendomsmægler, du har kontaktet for at få fremvist pågældende bolig, virker flink og tjenestevillig, skal du dog ikke tage fejl. Han eller hun tjener sine penge på at sælge så mange boliger inden for så kort tid som muligt – og til så høj en pris som det kan lade sig gøre.

Derfor skal du ikke regne med at en ejendomsmægler fortæller dig hele historien. Og derfor bør du alliere dig med en erfaren boligadvokat, når du står for at skulle skrive under på købs aftalen.

Hvilken rolle spiller en boligadvokat i forbindelse med køb af bolig?

Lige som ejendomsmægler er sælgers mand, er boligadvokaten din. En boligadvokat er ikke drevet af forretningsmæssige interesser, men arbejder kun for dig.

Boligadvokatens opgave er at sørge for, at du foretager din beslutning og køb af bolig på et fuldt oplyst grundlag. På den måde kan du undgå nogle af de mest kendte faldgruber, og dermed slippe for ubehagelige overraskelser i forbindelse med bolighandelen.

Dette sikres ved en nøje gennemlæsning af den til boligen hørende dokumentation. En dygtig boligadvokat vil hurtigt kunne gennemskue, om der i diverse vedtægter, budgetter og regnskaber samt referater af general forsamlinger i bolig foreningen eller lokal planer kunne skjule sig sagforhold, som kunne have indflydelse på din fremtidige økonomi – for eksempel i form af stigende fælles udgifter eller et fald i din boligs værdi.

Herefter kan din boligadvokat rådgive dig omkring bolighandelen, og du vil have mulighed for at springe fra.

Du kan finde en billig boligadvokat på eboligadvokat.dk