Ølbrygning for begyndere – en hyggelig hobby

16 March 2022
Astrid Pedersen

advertorial

Igennem de seneste årtier er udvalget af øl på hylderne i supermarkeder og i køleskabene på værtshuse og caféer formelig eksploderet. Dette skyldes for det første at de store bryghuses monopol er brudt, således at udenlandsk øl kan importeres og forhandles i linde strømme, for det andet at flere og flere små lokale bryggerier – de såkaldte mikro bryggerier – forsyner såvel dagligvare handelen som restaurationsbranchen med masser af nye, spændende øl varianter.

I tusindvis af nye øl typer bliver sendt på markedet hvert eneste år, til glæde for øl entusiaster over hele landet. Og som noget helt nyt er der tilmed gået mode i selv at fremstille sin egen øl hjemme i privaten.

Kan jeg også brygge min egen øl?

Det korte svar på oven for stillede spørgsmål er ja – du kan faktisk godt blive din egen brygmester. Det kræver blot at du har det rette brygudstyr, og at du er frisk på at lære noget nyt.

ølbrygning

Faktisk er det overhovedet ikke svært selv at brygge øl. Og ølbrygning behøver heller ikke at være verdens dyreste hobby.

Med et begynder sæt til ølbrygning kan du komme rigtig langt. Et sådant kan erhverves formedelst få tusind kroner, og fylder ikke det helt store.

Når du brygger øl ved hjælp af et begynder sæt kan du med fordel anvende All Grain Kits. Et All Grain Kit er en nøje afstemt blanding af de ingredienser og tilsætnings stoffer – for eksempel byg, malt, humle, sukker og gær – som skal bruges i forbindelse med ølbrygning.

Dit brygge projekt kan faktisk nærmest ikke slå fejl hvis du anvender et All Grain Kit sammen med dit begynder sæt. Og så er du klar til at sætte hjemmebrygget øl på bordet til sommerens fester.

Hos Hjemmebryggeren kan du finde alt hvad du skal bruge til at fremstille de gyldne dråber. Læs mere på hjemmebryggeren.dk

Flere Nyheder